Ugrás a tartalomhoz
feb. 09. 2011

"Helyszínelés"

Bár hazánkban még nem túl elterjedt, világszinten már óriási népszerűségnek örvendenek a különféle helyzetmeghatározó alkalmazásokhoz kötött közösségi játékok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játékban való részvétel valóban  egyszerű, kell hozzá egy okostelefon és program letöltése után már indulhat is a játék. Bárhol is vagyunk, érdemes megnézni, hogy milyen helyszínek vannak a közelben, amit mások már korábban létrehoztak.

A játékban való aktivitásért a jutalom sem marad el, az adott helyre leggyakrabban bejelentkező gyorsan "polgármesterré" válhat, ám vigyázat, ez a cím könnyen másé lehet, ha új játékosok jelennek meg és aktívak becsekkolgatnak. Néhány márka már felismerte az ebben rejlő lehetőségeket, és a kedvezményeket ajánl a 4sq-es "polgármesterének"; ingyen pizza, kedvezmények, vagy esetleg további pozíciókat is kioszt az aktív felhasználók/látogatók körében, ahogy ezt a Starbucks is tette.

Természetesen nem ez az egyetlen ilyen közösségi játék, többek között a Gowalla is nagy népszerűségre tett szert viszonylag rövid idő alatt.

Igazán hasznos akkor lehet, ha esti programoknál a barátaink esetleg olyan helyen tartózkodnak, ahol nem hallják meg a mobiljukat, viszont ahogy bejelentkeztek egy helyre, már könnyen láthatjuk, hogy merre vannak. A másik hasznos terület, amikor pl. éttermet keresünk akár itthon akár külfölödön és könnyen meg tudjuk nézni, hogy milyen értékelést írtak a korábban ott járók.

Jó szórakozást mindenkinek!

süti beállítások módosítása